top of page

Auteurslezingen / workshops

Als illustrator ben ik opgenomen in de lijst van auteurs bij Literatuur Vlaanderen. Auteurslezingen kunnen via hen gesubsidieerd worden (max aantal lezingen per jaar). Aanvragen kan je hier.  

09B9E2B6-EA56-4B96-9384-B995F2BBA2E2 3.JPG

En ze leefden nog

  • Voorleesmoment uit het boek 'En ze leefden nog'

  • een blik op mijn werk als illustrator (making of van het boek) 

  • Kinderen gaan creatief aan de slag in workshop 'Spiegeltje aan de wand' (tover jezelf om tot een sprookjesfiguur) 

Duurtijd: 1 uur per lezing 

Boeking: minstens 2 - 3 lezingen gebundeld per dag

Doelgroep: idealiter 1-2-3e leerjaar

Max aantal kinderen: 25 kinderen

Het land van Ooit

  • Voorleesmoment uit het boek 'Het land van Ooit'

  • een blik op mijn werk als illustrator 

  • Kinderen gaan creatief aan de slag in workshop 'Postkaart uit het Land van Ooit'' (ze tekenen hun eigen Land van Ooit op een grote postkaart)

Samen met auteur Femke Vanbelle is mogelijk

Duurtijd: 1 - 1,5  uur per lezing 

Boeking: minstens 2 - 3 lezingen gebundeld per dag

Doelgroep: idealiter 1-2-3e leerjaar

Max aantal kinderen: 25 kinderen

314729452_445814354374460_4799836851499789300_n.jpg
DA27E46E-CACD-432A-9DD9-07606F3E8114.JPG

Inkijk in het werk als illustrator

Flore illustreert sinds 2014 voor kranten, magazines, uitgeverijen en publiceerde intussen 5 kinderboeken. In deze lezing geeft ze een inkijk in haar portfolio en vertelt ze hoe haar werk evolueerde doorheen de jaren. Als kind zat ze constant achter haar tekentafel en in de kunstacademie leerde ze de eerste kneepjes van het digitaal tekenen. Haar tekenstijl evolueerde sterk maar ook haar interesse in het illustreren voor kinderboeken en kranten. Voor editorial opdrachtgevers illustreert ze de meest complexe thema’s zoals mentale gezondheid, vrouwenrechten, psychologische onderwerpen en creëert ze een warme maar toch intense illustratie om het topic te visualiseren.

Duurtijd: 1 uur

Doelgroep: prentenboeken (1-4e leerjaar) krantenillustraties (4-6e leerjaar)

Bib Koksijde

Wat een leuke lezing! 
Met haar warme stem gaf Flore een mooi afwisselende lezing vol info over illustraties, haar werk, voorbeelden, het tekenprogramma,... 
Na het voorlezen van het sprookje werden de leerlingen aangespoord om dieper na te denken over het verhaal, out of the box te denken en de rol van de vrouw in het verhaal te analyseren. 
Door de concrete voorbeelden en de link met de boeken kregen we van de leerkrachten al positieve feedback! Doorheen de lezing werden de leerlingen constant alert gehouden met leuke vragen. Via een leuk spelletje werden illustraties gelinkt aan spreekwoorden. De boeken zijn alvast allemaal de bibliotheek deur uit!

Bib Knokke-Heist

Heel tevreden over de auteurslezing van Flore Deman. Fijne mix aan inhoud: voorlezen, vertellen over illustrator zijn, kinderen aanzetten tot zelf tekenen. Kinderen waren geboeid. Leerkrachten kwamen nadien melden dat ze het voor de leerlingen (en zichzelf) een interessante ontmoeting vonden én dat ze het boek in de klas verder zullen gebruiken.
bottom of page