Workshops

Op zoek naar een workshop voor een evenement, klasgroep, vriendengroep?
Dit zijn mogelijke workshops voor volwassenen (of jongeren vanaf 14 jaar).

Op zoek naar een workshop voor kinderen? Contacteer me en ik stel een workshop op maat samen voor je doelgroep.
sayhi@floredeman.com

Linosnede

Op zoek naar een toegankelijke grafiekworkshop?  Linosnede is de perfecte activiteit. Van stempels tot bladvullende ontwerpen. Een zelfontworpen linoprint maak je in  een workshop van 2 à 3 uur, in Waregem of op een andere locatie. In de workshop leer je een linosnede ontwerpen, tekenen, snijden en drukken en ga je met eenvoudige en kwalitatieve materialen aan de slag gaan.

lino2.jpg

Handlettering

Handlettering is de moderne kalligrafie. In een workshop van 2u leer je met behulp van 3 handlettering stiften de verschillende lettertypes met de hand schrijven. De herkenbare sierlijke letter leer je schrijven met de brushpen. Je vult de quote aan met fijne tekeningen of kaderstukjes. We eindigen op postkaarten en je gaat met je eigen ontworpen kaartjes naar huis. 

handlettering7.jpg

Wandtapijtje knopen

Wandtapijtjes in kleuren, patronen en texturen geven een eye-catcher aan je interieur. In deze workshop leert illustrator Flore Deman je hippe wandtapijtjes knopen met de latch hook techniek (ofwel smyrna). Je maakt je eigen ontwerp en stelt kleuren en patronen samen. Via een eenvoudige techniek leer je de start van je wandtapijtje knopen én hoe je 'm thuis kan afwerken om hem rechtstreeks op te hangen aan je muur.

Inbegrepen: alle materialen voor 1 wandtapijtje met bevestigingsmateriaal, inclusief gaas, wol en haakpen om thuis verder aan de slag te gaan.

Duur: min. 2 uur 

wandtapijtje2.jpg

Botanisch tekenen

Een urban jungle in je woonkamer is vandaag de dag een must. Leer in deze workshop botanisch tekenen en stel zelf een leuke poster samen. Klaar om in te kaderen! We leren planten als de pannenkoekenplant, cactus en gatenplant natekenen en gaan aan de slag met stiften, aquarel/ecoline en kleurpotloden.
Op realistische of illustratieve wijze, aan jou de keuze. Tekenervaring is meegenomen maar geen must.

Incl: planten, tekenmaterialen

Duur: min. 2 uur 

sketchbook.jpg

Ex-Libris stempel 

Met de techniek linosnede maken we een persoonlijke ex-libris stempel. Met een ex-libris kan je je eigen boeken labelen die tot je collectie behoren. Een ex-libris is een klein ontwerp dat gestempeld werd op papier en als label aan de binnenkant van het boek werd aangebracht door verzamelaars/bibliotheken om aan te tonen dat de boeken van hen waren. Het ontwerp van de stempel was ook op maat van de eigenaar gemaakt, met persoonlijke elementen. In deze workshop ontwerp je je eigen stempel en snijd je hem uit in lino. Je leert de stempel afwerken en afdrukken. 
Incl: lino, mesjes, inkt, papier 

Duur: 2 - 2,5u 

linocut stamp.jpg

Collage illustratie

Een illustratie is een krachtig beeld. In deze workshop gaan we aan de slag met gekleurd papier en maken we een illustratie doormiddel van een collage. We schilderen en knippen papier uit, voegen patronen toe en bekomen een eenvoudig kleurrijk beeld.
Klaar om in te kaderen!

Duur: min. 2 uur 

51975495_1020809714778052_53213956314182

Pop-up figures

In deze workshop illustreren we figuren die we daarna omvormen tot pop-up figures. Samen vormen ze een theatrale scène of beeldverhaal. Deze workshop is zowel voor kinderen, jongeren en volwassenen.  

Duur: min. 2 uur, max 4 uur